Az ügyfél válaszol

Szerző: Garzóné P. Andrea | 2019.09.07. | Olvasási idő: 5 perc

Minden ügyfelem kedves a szívemnek. Minden projektemre büszke vagyok. Ugyanakkor van egy hölgy, egy vállalkozó, akivel nemcsak szakmailag, hanem emberileg is egymásra találtuk. Egy olyan csodatündér, aki napfényt varázsol mások életébe. Aki épp olyan elhivatott a szakmája iránt, mint én az enyém iránt. Az elsők között lett az ügyfelem és a kapcsolatunk azután sem szakadt meg teljesen, hogy a honlapja elkészült.

Bodóné Szabad Beáta

Szerettem volna, ha be tudtok kukkantani a kulisszák mögé és megismerhetitek a velem való közös munka folyamatát. Ezért Bodóné Szabad Beátával, a debreceni Oviakadémia fejlesztőpedagógus- tulajdonosával beszélgettünk. (Bea honlapját, melyet én készítettem, ti is alaposan szemügyre vehetitek a www.oviakademia.hu oldalon.) Az Oviakadémiába ellátogató gyerekek komplex támogatást kapnak fejlődésükben, míg az őket kísérő szülők értő és empatikus környezetben tehetik le terheiket. Ide hazaérkeznek a családok. Jönnek megnyugodni, jönnek töltekezni, jönnek rácsodálkozni egymásra. A foglalkozások végén pedig újult erővel, friss munícióval vágnak neki a holnapnak.

Hogyan született meg a fejlesztő kuckó koncepciója?

Nyelvszakos pedagógus vagyok. Amikor a gyermekeimnél fejlődési lemaradást tapasztaltam, fontosnak tartottam, hogy ne csak elvigyem őket a javasolt foglalkozásokra. Meg akartam érteni, miért és miként működik az alkalmazott terápia. Ahogy a gyerekeim egyre idősebbek lettek és egyre sajátosabb preferenciáik alakultak ki, úgy éreztem, ideje végre nekem is lépnem. Elvégeztem a Debreceni Egyetem fejlesztőpedagógus szakát, többféle mozgásterápiás módszert megtanultam. Ez a közös bennem és Andiban: nem adom fel és nem érem be kevesebbel.

Miben más, miben több az Oviakadémia, mint a pályatársai?

Minden foglalkozásunk szakember által előre megtervezett komplex fejlődést szolgáló gyakorlatsor, melynek alapja az élmény. Azt szeretnénk, hogy nálunk érezze a gyerek: csapatban dolgozni jó. Jó mozogni, jó neki, ha izzadtan, fülig érő szájjal puffan fenékre és nem baj, ha valami nem sikerül elsőre. Kitartásra, feladattűrésre, küzdésre, alázatra nevelünk. Az egymás iránti tisztelet megtanulására, egymás megbecsülésére-segítésére is nagyszerűen tudjuk használni a mozgásos feladatokat.

Oviakadémia Fejlesztő Kuckó foglalkozás

Célunk, hogy ebben a teljesítménykényszerrel átitatott világban a gyerekekkel- és a szülőkkel- megértessük, hogy a második hely is jó. A második is hely. Ugyanakkor szeretnénk őket arra is buzdítani, hogy nézzenek utána a miérteknek. Az örök második, a dobogóról rendre lecsúszó gyerek nem feltétlenül azért esik el az áhított arany éremtől, mert a legjobbat nyújtja ugyan, de az csak a dobogó második fokára elég. Néha egyszerű, de avatatlan szemnek láthatatlan nehézségek okozzák az elakadást. Egy beragadt csecsemőkori reflex jelentősen le tudja csökkenteni a mozgáskivitelezés hatékonyságát. Egy formációban dolgozó táncos nálunk nem tánclépéseket fog megtanulni. Fejlesztjük a tér- irány érzékelését, a mozgáskoordinációs képességeit. Elősegítjük az egymáshoz való igazodást és javítjuk az egyensúlyérzéket. Segítünk a gyereknek fejleszteni, sőt, ha kell, kialakítani az észlelés és a reakcióidő rugalmasságát, és mozgáskivitelés pontosságát. Így lesz az ÉLMÉNYmozgásból, a közös akarásból és a közös munkából idegrendszeri fejlődés.

Oviakadémia Fejlesztő Kuckó foglalkozás

Mely ponton ismerted fel, hogy szükséged van professzionális honlapra?

Korábban is volt saját oldalam, mégis egyszerűen nem bírtam ránézni se. Az Andit megelőzően alkalmazott grafikust hiába kértem… Neki hiába mondtam, hiába írtam meg pontosan, mit is szeretnék… Nem azt kaptam, amit kértem. Nem azt, amit szerettem volna. Az nem volt a tükörképem.

Amikor éreztem, hogy nem húzhatom tovább, KELL egy professzionális, minőségi weblap, egy debreceni kisgyerekes anyuka fórumon érdeklődtem. Semmiben nem voltam biztos, csak sejtéseim voltak arról, mit szeretnék. Azt viszont elhatároztam, hogy nem egy nagy céggel, hanem kifejezetten kisgyermekes anyukával szeretnék együtt dolgozni. A munkám természetéből adódóan velük vagyok a legtöbbet kapcsolatban. Élénken élt bennem az emlék, hogy milyen nőként újra a munka világába kacsintgatni. Szerettem volna lehetőséget adni valakinek, hogy velem és általam ő is előbbre lépjen. Az első néhány mondat után éreztük, hogy egymásra találtunk. Elvközösségünk, hogy mindketten kisgyerekes anyukák előmenetelét szeretnénk elősegíteni. Andi weblap-készítéssel, arculattervezéssel támogatja az anyukák kibontakozását. Én kizárólag olyan nőkkel dolgozom együtt a Kuckó csapatán belül és kívül is, akiknek ezzel segítek a céljaik elérésében.

Oviakadémia Fejlesztő Kuckó foglalkozás

Milyen kételyekkel és célokkal vágtál bele a közös munkába?

Eleinte csak annyit tudtam, hogy színesnek kell lennie. Egy fejlesztő kuckó életében meghatározók a gyerekzsivajos foglalkozások és egyértelmű sikermutató a sok –sok mosolygó gyerkőc jelenléte. Mindannyian gyönyörűek, egyediek, egyszerre hasonlóak és mégis különbözőek. Ez a gondolat Andi fejében a szivárványt idézte meg. Közben a házikó és a hinta- mint fejlesztő eszközök- folyton duruzsoltak a fülembe. Szerettem volna megjeleníteni őket a logóban anélkül, hogy az összhatás túlzsúfolt lenne. Végül a házikó a kuckó-jelleg miatt maradt, a szivárvánnyal és a felhőkkel pedig tökéletes lett az összkép.

Egyszer egy kis nebulóm megkérdezte tőlem, mi ez? Akkor és ott magától értetődően válaszoltam – pedig korábban sosem gondoltam végig ilyen mélyről jövő tudatossággal-, hogy ez a házikó az én Kuckóm is. Biztonságot, segítséget, lehetőséget rejtő hely. A szivárvány számomra a sokszínűség jelképe. Megjeleníti a gyerekek egyediségét és gyönyörűségét. A felhők pedig azok a kisebb-nagyobb problémák, amiket együtt közös munkával elhessegetünk, megoldunk.

Hogyan és miben segített neked Andi a közös alkotási folyamat során?

Nagyon szerettem Andiban, hogy anyukaként ő is -akkor még- ’lopott’ időből gazdálkodott. Ötleteltünk alvásidőben, két pelenkacsere között, néha éjszaka és egyszer palacsintasütés közben is. Mindvégig éreztem, hogy egy pillanatra sem teher neki a millió kérdésem. A bizonytalanságom. A logó, mondhatni, könnyű és gyors szülés volt. Nagyon akart, újra- és újragondolt. Úgy éreztem, nem vagyok egyedül. Úgy éreztem, ez valóban közös projekt.

Amikor ajánlom Őt, valóban szívből ajánlom. Emberileg és szakmailag is magasan veri a nagy cégek szolgáltatásait! Úgy éli meg a vállalkozását, ahogy én is. Bizalmat ébresztett bennem az anyukasága. Meggyőzött a személyisége. Hűségessé tett az elhivatottsága. Szívét –lelkét beleteszi a projektbe.

Oviakadémia Fejlesztő Kuckó

Mi az, amit esetleg az eddigi tapasztalatok alapján átformálnál az oldaladon?

Az egyik legnagyobb kritikusom – azaz a férjem- szerint ez egy olyan honlap, amin látszik, hogy valóban foglalkoztak vele. Van tartalma és van mondanivalója. Egységes. Kerek. Egész.

Ennek az egész-ségnek a jegyében épp most tervezünk néhány változtatást. Friss fotókkal és lendületesebb tartalommal töltjük fel az Oviakadémia webet. A párom tanácsára az oldal tetején lévő sávval kapcsolatban változtatások mellett döntöttünk. A felépítésén, a design-on és főleg a designer-en nem változtatok!

Hálás vagyok, hogy Andit megismerhettem. Azt, sőt többet is kaptam, mint amit reméltem. Túlteljesítette a megrendelésben vállaltakat. Szeretem, hogy mai napig számíthatok rá. A közös munka véget ért ugyan, de a közös gondolkodás nem. A mai világban fehér hollónak számít, amit valóban érdemes megbecsülni. Ha megkérdeznek, őt ajánlom. Erre emberileg és szakmailag is rászolgált. Jó szívvel hívom fel bárki figyelmét a munkáira, perfekcionalista hozzáállására, elegáns és letisztult stílusára.

Jól választott nevet. A Your Perfect Design nekem – és neked is- tökéletes!